Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Athen/Athens Riviera

    ATHEN/ATHENS RIVIERA

Om Athen/Athens Riviera

Athen & Athens Riviera

Grækenlands hovedstad, Athen, er en af verdens ældste byer. Byen er spækket med antikke seværdigheder, spændende historie og skønne fortovscafeer. Athens kaotiske trafik med dyttende busser og højtråbende lokale, giver byen en livlig og sprudlende atmosfære.
Selvom dem græske hovedstad byder på masser af historie og antikke pust, så er Athen også en moderne storby med et festligt natteliv, gode shopping muligheder og masser af kunst og kultur. Får du brug for en pause fra storbylivet, skal du ikke bevæge dig langt væk fra Athens livlige centrum, før du når ud til Athens Riviera. Her finder du flere lækre badebyer med græsk feriestemning.

Athens Riviera

Ønsker du at kombinere storbylivet med strand- og solferie, så ligger der flere dejlige områder ikke langt fra Athen, som er oplagte til badeferier. Her finder du hoteller med lækre feriefaciliteter, gode restauranter og masser af shopping muligheder. Fra Athens Riviera er det stadig nemt at komme ind til Athen, hvis du har brug for et afbræk fra strandlivet.

Seværdigheder i Athen

Athen er som sagt fyldt med antikke seværdigheder, hvor den ene berømte ruin afløser den anden. Et sted der står øverst på listen over ting, du bare skal se, når du er i Athen, er Akropolis. Det er ikke helt ved siden af at kalde Akropolis for Athens største attraktion. Akropolis i Athen har en meget lang historie, og gennem hele Oldtiden, var det Athens religiøse centrum.
Hvis du lægger vejen forbi Akropolis, må du ikke snyde dig selv for en gåtur rundt i Plaka-området, som er hjemstedet for Akropolis. Plaka er Athens ældste bydel og er fyldt med smalle og snoede gader, der bugner af små butikker og cafeer.
Øst for Plaka-området ligger bydelen Syntagma, som også er et besøg værd. Det er her den græske præsident og parlamentet befinder sig. Syntagma fastholder den hyggelige, antikke stemning, og her er også flere parker, hvor du kan slå dig ned og tage en pause fra den travle storby.

Restauranter og natteliv i Athen

Athen er spækket med gode spisesteder. Du kan finde alt fra små gadekøkkener, hvor du kan få en bid mad med dig på farten til store restauranter med internationale retter. Athen har selvfølgelig også en bred vifte af restauranter, som byder på græske specialiteter.
Hvad enten du er til en stille aften på en hyggelig bar eller til en aften, hvor du kan danse til den lyse morgen, så har Athen det hele. Mange steder tilbyder de også mad på barerne og diskotekerne, da det er meget normalt for grækerne at få en bid mad, når de drikker alkohol.


FAKTA OM ATHENS RIVIERA

Afrejse:
Med Sun Tours kan I rejse til Athens Riviera fra:
- København
- Billund

Flyet lander i Athen.

Flyvetid:
Ca. 3,5 time

Tidsforskel:
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta:
Euro.

Miljøafgift:
Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande:
Der er flere gode strande langs kysten. Nogle med lavt og klart vand.

Mad og drikke:
Langs Attica-kysten finder I gode restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger både langs kysten og i byen. Nationalretten i Grækenland er mousaka, der består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser.

Transport:
Det er let at komme rundt i området både med offentlig transport og taxa. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark.

Elektricitet:
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje:
Det er en god ide at leje bil, hvis I vil se området og de mange attraktioner i jeres eget tempo.

Shopping:
Der er gode muligheder for shopping, men i Athen finder I endnu flere butikker – også internationale mærker.

Vores service:
Rejsen foregår på egen hånd, og der er ikke dansktalende rejseledere på destinationen, men det er altid muligt at kontakte Sun Tours i Danmark, hvis der opstår udfordringer eller spørgsmål.

Se Sun Tours´ øvrige græske feriedestinationer: Kreta, Rhodos, Santorini, Korfu, Zakynthos og Kos.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed