Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Kalamata

Om Kalamata

Kalamata – hjemstavnen for de smagsfulde oliven
Navnet Kalamata kender I nok fra de sorte oliven, som kommer fra området. I Kalamataområdet vil I få en ferie, vil I få en ferie, der emmer af historie, kultur og skønne smagsoplevelser, mens I samtidig har muligheden for at koble helt af på en af de skønne strande, der er i området.

Kalamata by – en kulturperle
Selve Kalamata by har omtrent 50.000 indbyggere, et hyggeligt byområde og en fantastisk charmerende strandpromenade, som er et besøg værd. Attraktioner, som er værd at nævne, omfatter bl.a. det arkæologiske museum, det moderne kunstmuseum, Agii Apostoli, den ældste byzantiske kirke i byen (1317 e.Kr.) samt en frankisk middelalderborg, der ligger i Palia Poli – Kalamatas gamle bydel. Den flotte domkirke Tis Ipanandi er bygget tilbage i 1859 og er også et besøg værd, hvis I er vilde med historie og arkitektur.

I byen er der rigtig mange gode restauranter og barer, uanset om I ønsker at spise internationale retter eller lokale specialiteter – f.eks. de berømte kalamataoliven. Ved I ikke, hvad I skal bestille, så bestil en omgang græsk meze. Det er Grækenlands svar på tapas, og på den måde får I muligheden for at smage lidt af det hele.

Området omkring – skønne strande, naturoplevelser og historiske indspark
Der er rig mulighed for at bade, når I vælger at bo i Kalamata – halvøen, som I befinder jer på, er nemlig omgivet af gode strande, med både sandbund. Vandet er turkisblåt og et særligt plus ved at vælge Kalamata er, at området – og strandene i området – ikke er fyldt med turister på hver kvadratmeter.

I Kalamataområdet har I bl.a. mulighed for at besøge Det Antikke Olympia. Her blev de første Olympiske Lege afholdt ca. 776 f.Kr., og stadig den dag i dag tændes den olympiske fakkel på netop dette sted.

Ønsker I at opleve Athen, så kan det sagtens lade sig gøre fra Kalamata – egnen ligger nemlig kun et par timer fra Grækenlands hovedstad. I Athen kan I bl.a. se Akropolis, det ca. 2.500 år gamle bygningsværk, der byder på mange spændende beretninger om Grækenlands fortid. Tæt på ligger også Syntagmapladsen, der er hjemsted for Grækenlands præsident og det græske parlament. Find en hyggelig lille taverna i bydelen Plaka, hvor I kan indtage jeres frokost eller få noget koldt at drikke.

Er I til aktiv sport i naturen, så er egnen også et besøg værd – den smukke natur i Kalamata indbyder til både vandring og cykling, men I kan også tage på en bådtur, spille beach volley eller lave noget helt femte.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Områder

Kalamata

Kultur og græsk charme
Se mere her >

Loutraki

Hyggelig strandpromenade
Se mere her >

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed