Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Kos

Om Kos

Kos

Den lille græske ferieø Kos charmerer sig hurtigt ind på livet af de fleste med blomster i gaderne og små, hyggelige fortovscafeer. Kos er en populær feriedestination og turismen har kun blomstret de sidste mange år. Selvom øen er en sand turistmagnet, så fastholder Kos stadig sin græske charme med dejlige strande og krystalklart hav.
Uanset om du er til en aktiv ferie med cykelture og vandsportsaktiviteter eller afslapning på langs, så har Kos det hele. Kos har omkring 100 km kystlinje, hvor du finder alt fra de små, uspolerede strande til strande med masse af liv og aktiviteter.

Oplevelser på Kos

På østsiden af Kos ligger øens varmekilder. Her kan du lade dig nedsænke i helende vand, som takket være vulkanen på den nærliggende ø Nisyros, kan blive op til 52 grader varm. I de tidligere aftentimer, kan du nyde en smuk solnedgang, mens du slapper af i de varme kilder.
Når du besøger den Kos, har du også muligheden for at slå et smut forbi Tyrkiet. Den tyrkiske ferieby Bodrum ligger ikke mere end en times sejlads væk. Den smukke halvø er et sandt feriemekka med lækre sandstrande, restauranter for enhver smag og masser af butikker.
Hvis du er en rigtig vandhund, så bør du lægge vejen forbi Lido waterpark. Lido waterpark ligger i byen Tigaki og har flere store vandrutsjebaner. Er du ikke til fart og vand i øjnene, så har vandlandet også flere poolområder, hvor du kan ligge og slappe af på en af solsengene eller tage et dyp i poolen.

Restauranter og nattelivet på Kos

Kos byder på rigtig mange små og hyggelige restauranter rundt på øen. Her er alt fra de små lokale taverner til de lidt større internationale restauranter. Kos by er den by på øen, som har det største udvalg af både restauranter og barer.
Det er ingen hemmelighed at Kos er det græske øhavs festfavorit. Kos by er ganske stille og rolig i løbet af dagen, men når mørket falder på, liver byen op. På mange af byens små taverner og restauranter kan du høre livemusik og drikke farverige drinks til sent om aftenen. Centrum af Kos Bys natteliv ligger på Bar Street, her finder du et hav af barer og diskoteker, som har åbent til den lyse morgen.

Kos er en cykel ø

Sammenlignet med andre græske øer, så er Kos relativ flad. Det gør øen perfekt til at blive udforsket på cykel. På denne måde ser du også mere af, Kos end du vil gøre i bil. Det er også en del nemmere at tage cyklen rundt til de omkringliggende strande end det er med bilen.

FAKTA OM KOS


Afrejse
Med Sun Tours kan du rejse til Kos fra både Billund og København. 

Flyvetid 
Ca. 3,5 time.

Transfer 
Transfer foregår på egen hånd.

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark. 

Valuta
Euro 

Miljøafgift
Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved chekc-ind eller chekc-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande
Der er mange forskellige strande på Kos. Nogle har sand, mens andre har rullesten. De bedste finder du i Tigaki. Mange strande er lavvandet og derfor gode til børnefamilier.

Mad og drikke
På Kos finder I et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger hele vejen langs kysten, i byområderne og særligt i Kos By. Nationalretten er mousaka, der består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser på Kos. 

Transport
Det er let at komme rundt på Kos både med offentlig transport og taxa. Der er gode busforbindelser fra Kos By. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark. 

Elektricitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig. 

Billeje
Det er en god ide at leje bil på Kos, hvis I vil se øen i jeres eget tempo.

Shopping
Der er gode muligheder for shopping især i Kos By, der sælger alt fra tøj til specialiteter om fx olivenolie. 

Vores service
Rejsen foregår på egen hånd, og der er ikke dansktalende rejseledere på destinationen, men det er altid muligt at kontakte Sun Tours i Danmark, hvis der opstår udfordringer eller spørgsmål.

Se Sun Tours´øvrige græske feriedestinationer: Kreta, Rhodos, Santorini, Zakynthos, Korfu og Athen/Athens Riviera.

Områder

Kos By

Skøn kombination af gode strande og et spændende byliv.

Se mere her >

Psalidi

Dejlig ro og tæt på mange oplevelser.

Se mere her >

Lambi

Hyggelige tavernaer, gode barer og små butikker.

Se mere her >

Tigaki

Øens absolutte bedste sandstrande.

Se mere her >

Hoteller på Kos

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed