Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • SANTORINI

Om Santorini

Santorini

Den græske ferieø Santorini er kendt for sine billedsmukke omgivelser, det krystalblå hav og sine smukke solnedgange. Øen, som er af vulkansk oprindelse, vrimler med små, idylliske landsbyer med kridhvide huse, der nærmest er klisteret fast på bjergskråningerne. På østsiden af øen finder du særprægede, sorte sandstrande, som er farvet af lava efter vulkanudbrud, mens den vestlige side af øen er præget af stejle bjergsider.
Santorini er indbegrebet af græsk feriestemning og er perfekt til dig, som drømmer om en ægte postkortsmuk ferie. Den græske ferieø er ikke overraskende et af de mest romantiske steder, du kan finde på jorden. Øen tiltrækker hvert år et hav af forelskede par og nygifte på bryllupsrejse, som nyder hinanden i de fantastiske omgivelser.

Oplevelser på Santorini

Santorini er kendt for mere end bare at være et smukt feriested. Øen er nemlig også kendt for sine gode vine, og mange mener faktisk, at det lige netop er på Santorini, at Grækenlands bedste vin bliver produceret. I sommerperioden har de fleste vingårde åbent, og her kan du se, hvordan vinen bliver produceret og få smagsprøver af de forskellige vine, inden du køber dem.
Santorinis største arkæologiske udgravning, Akrotiri, er en af de mest imponerende udgravninger i det Ægæiske hav. Udgravningerne fortæller en spændende historie om højtstående kulturer, der fandtes for mere end 3.500 år siden.
Naturen og omgivelserne på Santorini finder du ikke mange andre steder, derfor anbefaler vi helt sikkert, at du sætter tid af til at udforske øen. Du kan f.eks. tage på en sejltur rundt til de smukke lava-øer, hvor du kan bade i de varme kilder. Du kan også binde vandrestøvlerne og tage turen op på toppen af nogle af øens bjerge.

Fira

Fira er Santorinis hovedby med omkring 2.000 indbyggere. Fira er en spændende by at udforske, som ligger mere end 250 meter over vandets overflade. Byen er spækket med smalle, hyggelige stræder, farverige blomsterkasser og små balkoner med den skønneste udsigt over havet. De mest enestående fund på Santorini, finder du opbevaret på det arkæologiske museum i Fira, og selvom det ikke er særlig stort, er det bestemt et besøg værd.

Kamari

Kamari ligger på den østlige side af øen og er Santorinis mest populære by blandt turister. På trods af de mange besøgende, så fastholder byen stadig sin unikke, græske charme. Den hyggelige ferieby er omgivet af frodig natur, og ligger klods op ad det store bjerg Mesa Vouno. Karami har en bred vifte af restauranter, taverner, cafeer og butikker, og har du lyst til at udforske øen, er der gode muligheder for at leje både bil, ATV eller scooter.

Imerovigli

Kun 2 km fra hovedbyen, Fira, ligger Imerovigli, som er en af de mere mindre og mere rolige landsbyer på Santorini. Byens høje placering giver en helt fantastisk udsigt over havet, og i gamle dage brugte de lokale byens som udkigspost til at holde øje med piratskibe. Imerovigili byder på flere små restauranter, hvor det er muligt at nyde en lækker græsk middag, mens du nyder udsigten. Byen er perfekt til par eller familier, som ønsker at nyde hinanden selskab i rolige omgivelser.

Oia

Med sin rolige atmosfære og fantastiske solnedgange, er Oia den mest kendte by på Santorini. På byens centrale torv, kan du tit være heldig at støde ind i flere udendørskoncerter. Byen vrimler med hyggelige, lokale restauranter og små cafeer, hvor mange af de lokale også opholder sig.


Fakta om Santorini

Afrejse
Med Sun Tours kan I rejse til Santorini fra:
- København

Flyvetid
Ca. 3 timer og 45 minutter

Transfer
Transfer foregår på egen hånd.

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta
Euro

Strande
På Santorinis østkyst ligger Kamari, hvor der er lange, sorte lavastrande med rullesten. Kun få steder er der lavt vand.

Mad og drikke
På Santorini finder I et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger hele vejen langs kysten og i ferieområderne. Rigtig mange tavernaer har en formidabel udsigt. Nationalretten er mousaka, der består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser på Santorini.

Transport
Det er let at komme rundt på Santorini - både med offentlig transport, taxa og ATV. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark.

Elektricitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje
Det er en god ide at leje bil på Santorini, hvis I vil se øen i jeres eget tempo.

Shopping
Der er gode muligheder for shopping især i de større byer som Fira, hvor der findes mange små butikker. I ferieområderne er der også mange butikker, der sælger souvenirs og specialiteter.

Vores service
Rejsen foregår på egen hånd (fleksibel pakkerejse), og der er ikke dansktalende rejseledere på destinationen, men det er altid muligt at kontakte Sun Tours i Danmark, hvis der opstår udfordringer eller spørgsmål.

Se Sun Tours´øvrige græske feriedestinationer: Rhodos, Kreta, Kos, Zakynthos, Korfu og Athen/Athens Riviera.

Hoteller i Santorini

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed