Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Split

Om Split

Split

Tag med til den kroatiske havneby Split, og kombiner strandeferie med historiske seværdigheder. Den smukke by er omgivet af frodige bjergskråninger, der lægger op til at blive udforsket. Byen bærer præg af at have været under romersk herredømme og især i den gamle bydel, gemmer der sig masser historie og seværdigheder, som du ikke finder andre steder.
Skal ferien gå med andet end historiske seværdigheder, så byder Split også på meget andet. Gå en tur ned på den stemningsfulde havnefront, hvor det bugner af liv både dag og aften. Her finder du et væld af barer og restauranter for enhver smag – både lokale og internationale.

Strandene i Split

Selvom Split byder på masser af historiske seværdigheder, så kan man sagtens få brug for at blive kølet ned og tage en dukkert i havet. Split har flere gode strande, men den mest populære strand, Bačvice, finder du 1 km fra centrum. Stranden er i særdeleshed populær hos børnefamilier, da der er meget lavvandet. Her kan du være sikker på at finde både lokale og turister, som slapper af og nyder solens stråler.

Den gamle bydel

Et område der er særlig kendt i Split er den gamle bydel. Dette er byens historiske centrum, og her finder du en labyrint af smalle gader, hvor du sagtens kan få en hel dag til at gå med at udforske de UNESCO-listede steder. Den gamle bydel gemmer b.la. på resterne af den romerske kejser Diocletians palads, som huser nogle af de mest forbløffende ruiner.

Det kroatiske køkken

Det fantastiske kroatiske køkken er endnu et godt argument for, hvorfor du skal rejse til Split. Det italienske køkken har uden tvivl været en inspirationskilde for det kroatiske, der med sit eget unikke præg, formår at gøre smagsoplevelsen helt enestående.

Shopping i Split

Med næsten 200.000 indbyggere har en by som Split selvfølgelig også masser af gode shopping muligheder. Split har b.la. 4 større indkøbsmuligheder med både kendte butikskæder og lokale forretninger. I den gamle by finder du også mange små butikker, her er det dog hovedsageligt små souvenir- og skobutikker, der gemmer sig i de små snoede gader.

Fakta om Split

Afrejse 
Med Sun Tours kan I rejse til Split fra:
- København

Flyvetid 
Ca. 2 timer og 30 min.

Transfer 
Transfer foregår på egen hånd.

Tidsforskel 
Ingen.

Valuta
Den lokale valuta er kroatiske kuna (HRK).

Mad og drikke 
I Split finder du et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne finder du både i byen, men også langs strandpromenaden.

Transport 
Det er let at komme rundt. Det hurtigste er at tage en taxa, men der går også busser i det fleste områder.

Elektricitet 
220 volt.

Turistskat på hotellet
I Kroatien skal alle hotelgæster betale en turistskat direkte til hotellet på ca. 10 HRK pr. person pr. nat. Denne afgift er ikke inkluderet i rejsens pris.

Depositum på hotellet 
Nogle hoteller tager en kopi af kreditkortet som depositum, når I checker ind.

Vores service
Rejsen foregår på egen hånd, og der er ikke dansktalende rejseledere på destinationen, men det er altid muligt at kontakte Sun Tours i Danmark, hvis der opstår udfordringer eller spørgsmål.

Se vores øvrige destinationer i Kroatien: Dubrovnik.

Find din rejse til Split

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed