Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Berlin

Om Berlin

Berlin – historie, gastronomi, shopping og natteliv

Velkommen til byen der har alt, hvad du kunne drømme om. Berlin er de seneste år blevet en populær destination, hvis man skal have stillet sin storbyrejse-trang. Det forstår vi godt, for Berlin byder dig både på spændende seværdigheder, god shopping, lækker gastronomi, et alsidigt natteliv og en dramatisk historie.

Berlins gastronomi og natteliv

Berlin har de seneste år udviklet sig til at være en gastronomisk storspiller. Nu er det ikke blot tyske klassikere som curry wurst, schnitzel, sauerkraut og knödel, der bliver serveret for turister og lokale, men derimod gastronomi på højt internationalt plan. I Berlin er der masser af fantastiske restauranter og caféer, som du kan besøge – prøv også gerne de internationale restauranter. Berlin er nemlig en multikulturel by, så du kan f.eks. også spise helt fantastisk indisk eller thailandsk, hvis du er til asiatisk mad. Du skal dog ikke lade dig snyde, prøv en af de gode tyske klassikere evt. i en nyfortolket udgave – gerne på et lille brauhaus, hvor du kan få en ordentlig øl på siden af dit måltid.

Berlin er desuden kendt for sit natteliv – du kan opleve alt og her er plads til alle. Uanset om du er i humør til at drikke øl i det lokale bryghus’ hyggelige Biergarten eller om du er i humør til en kæmpe fest for 2000 mennesker i et nedlagt pakhus, så er Berlin det rette sted.

Når du skal shoppe i Berlin

Der er flere gode shoppingområder, som er et besøg værd. Den mest kendte gade i Berlin er Kurfürstendamm og byder på masser af gode butikker – gaden er delt op, så der i den ene ende befinder sig de lidt dyrere mærkevarer, mens den anden ende er mere præget af high-street butikker, hvor alle kan være med. Er købetrangen ikke blevet stillet efter et besøg på Kurfürstendamm, så kan du også tage et smut til Potsdamer Platz – her er priserne oftest lidt lavere, end de er på Kurfürstendamm. Dette er de to mest kendte shoppingsteder i Berlin, men byen bugner med markeder, små kunsthåndværkere og andre forretninger, som fanger ens interesse, når man bevæger sig gennem Berlins gader.

Værd at se i Berlin

Hele Tyskland er stadig meget præget af 2. verdenskrig, men man oplever det særligt i Berlin, der på mange måder var et brændpunkt i krigstiden. Derfor kan du bl.a. opleve Holocaust-mindesmærket i Berlins centrum. Mindesmærket består af 2.722 betonpiller i forskellige højder og fordelt ud over et areal på 19.000 kvadratmeter. Det blev bygget for at mindes de mange jøder, der mistede livet under 2. verdenskrig. Under det store mindesmærke kan du opleve et underjordisk museum om Holocaust.

Du kan også tage ind og besøge det tyske Parlament, der er åbent for offentligheden. Navnet på den arkitektoniske perle er Rigsdagen og det er en af Berlins mest populære seværdigheder. Måske skyldes det, at der på toppen er en stor glaskuppel, som giver dig 360 graders udsigt over den smukke tyske hovedstad.

Har du mod på mere sightseeing, så er Brandenburger Tor, Berliner Dom, Tv-tårnet på Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, Charlottenborg slot og Pergamonmuséet et besøg værd.

Berlins U-bahn og S-bahn

I Berlin er det overraskende nemt at komme fra A til B. Det offentlige transportsystem fungerer upåklageligt godt, så du kommer virkelig nemt rundt. De 170 U-bahn stationer gør det nemt for dig at fange én af de ti linjer, som kører på nettet i Berlin. Skal du lidt udenfor Berlin, så er det oplagt at du tager S-bahn, der er Tysklands hurtigtog. Du kan selvfølgelig også tage en bus, en sporvogn eller en taxa – men U-bahnen er som udgangspunkt den letteste transportform i Berlin.  

Værd at vide når du rejser med Sun Tours

Din rejse til Berlin er en fleksibel pakkerejse. Du flyver med rutefly og derfor kan du selv bestemme, hvor mange dage du vil have i Berlin – en forlænget weekend eller en måned, så du virkelig kommer under huden på tyskerne. Der er desværre ikke dansktalende rejseledere i Berlin, men du er selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte Sun Tours, hvis der skulle opstå spørgsmål eller udfordringer i løbet af din rejse.

Find din rejse til Berlin

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed